Enigmarium med ustanovitelji Združenja escape room dejavnosti Slovenije

V sobah, ki smo jih kreirali in jih vodimo, lahko ponudniki in kreatorji escape room doživetij vsak dan vidimo, kako pomembno je sodelovanje. Zato je prav, da si sodelovanje tudi v naši, mladi in perspektivni branži, vzamemo za vodilo – in prav zato smo združili skupne interese pod okriljem slovenskega Združenja “Escape Room” dejavnosti GIZ ER.SI.

“Skupaj smo lahko še boljši,” smo si rekli, kajti imamo skupne cilje: “Kreirati nepozabna doživetja ter Slovenijo umestiti na igralni zemljevid kot prestolnico najboljših iger pobega!”

Igre “Escape Room” so postale najhitreje rastoč segment turizma, ki je kot požar eksplodiral po vsem svetu. Zato je v Ameriki od leta 2014, ko so se odprle prve sobe (22), do danes (več kot 900), rast skoraj 4.000 odstotna!, kar pomeni, da se samo v Ameriki odpre več kot ena nova soba na dan. Igra pa je povsem obnorela tudi vse ostale kontinente – med prvimi prav Evropejce, ki slovimo kot kreatorji najboljših iger. V Sloveniji se je pričelo poleti 2014, konec leta smo imeli 6 sob, danes pa je različnih oblik igre že blizu tridest, kar pomeni skoraj 400 odstotno rast, v igri pa se je že pomerilo preko 60.000 Slovencev.

Toda žal ni vse tako rožnato. Trg je tudi pri nas že prenasičen in kar nekaj sob je bilo primoranih že zapreti svoja vrata, druge pa bodo lahko obstale le z nenehnim inoviranjem, odličnimi igrami, razvojem lastnih izvirnih visoko-tehnoloških rekvizitov ter velikimi vlaganji v marketing. Ne gre več za “hobi projekt” temveč velike investicije in tveganja. Zato smo člani združenja sklenili (namesto, da bi si po slovensko metali polena pod noge), da si bomo pomagali do vse višje kakovosti igralne izkušnje z izmenjavo znanj, izkušenj, primeri dobre prakse in vzajemne promocije.

Ustanovni člani Združenja GIZ ER.SI so (po abecednem redu): Enigmarium, ki ga zastopa Nataša Potočnik, MindMaze zastopa Marko Maučec, The Key Taiji Tokuhisa in Zmajev Tempelj Žiga Novak. V svoje vrste vabimo tudi druge ponudnike stroritve, ki si z nami delijo isto poslanstvo ter vizijo.

Več na http://escape-room-slovenija.si/

kljuc je sodelovanje