Kaj zabavnega početi med počitnicami? 30 najboljših idej  – 30 TOP vznemirljivih doživetij, ki jih ne smeš zamuditi, saj so počitnice prekratke, da bi se dolgočasili!

Pobeg iz sobe: najbolj priljubljene escape room igre in druge igrive pustolovščine!

LJUBLJANA

Escape room center na Trdinovi

V »escape room« centru v središču Ljubljane se lahko potopiš v kar sedem izjemnih, unikatnih igrivih doživetij, kjer poleg zabavnih izzivov, kjer vsak član ekipe pride na svoj račun, reševanja ugank in napete tekme s časom, odkrivaš tudi mestne skrivnosti. Povezava z resnično zgodovino je tudi Enigmariumov avtorski podpis.  V navdušujočih igrah, ki se nahajajo v dodatnem 350 m2 velikem escape room centru na Trdinovi ulici 4, ne smeš zamuditi novih vznemirljivih zgodb. V igri »Volkodlakova vrnitev« se naježi dlaka vsakega junaka, v igri »Izgubljena podmornica: Operacija Povodni mož« pa te čaka daleč najbolj filmska atmosfera in vznemirljive preizkušnje.  V centru na Trdinovi ulici 8 se preizkusi v igrah: »Skrivnostni recept maestra Luigija«, »Odrešitev: Čudežni stroj«, »Prva detektivska agencija« in »Cirkus: Skrivnostni primer izgubljenega slona«.

Sensperience

Vsak mesec razpišemo tudi nekaj terminov vznemirljive dramsko-gledališke igre “Sensperience”. Gre za kombinacijo senzoričnega gledališča z elementi pobega iz sobe, in prepričani smo, da ponuja najglobljo igralno izkušnjo, ki si jo lahko predstavljate. Ni igralca, ki ne bi rekel, da je bil popolnoma prevzet po koncu igre, saj pozabi na zavezane oči v nekaj minutah. Ker termine usklajujemo z zasedbo dramskih igralcev, nam za julijski razpored možnih terminov piši na e-mail:

Teambuilding ali rojstni dan

Večja skupina? Razširjeni center na Trdinovi 8 in 4 omogoča popolno kombinacijo navdušujočih iger pobega ter teambuilding dogodka, fantovščine, praznovanja rojstnih dni, poslovnih druženj in zabav. Igre pobega nadgradijo tudi s personificiranim kvizom, cateringom ali drugim dogodkom po meri

MARIBOR

V navdušujočem in res kul escape room centru, priljubljenem tudi za praznovanja rojstnih dni na Turnerjevi 17 v Mariboru te čaka kar pet navdušujočih preizkušenj. Sapo ti bo vzela definitivno največja soba pobega, še bolj omembno je, da je po mnenju mnogih celo najboljša igra daleč naokrog –  “Omega Virus”. Navdušenje zagotovljeno! Si upaš prenočiti v skrivnostnem “Hostlu Shinning”? Stopiti v prepovedani “RedLight Casino”? Se ohladiti v dobesedno najbolj kul sobi pobega na svetu: “Escape Iglooju”? Ali odpotovati skozi čas v srednjeveški Maribor in spoznati skrivnosti ordinacije “dr. Hannibala Bottinonija”?

GORIŠKA BRDA in LAŠKO

Dve Enigmariumovi edinstveni igri pobega, polni akcije in zabavnih, dinamičnih izzivov. In kaj imata skupnega?  Na igriv način povezujeta igro s kulturno dediščino in tradicijo, obenem pa so v njih na preizkušnji VSI vaši čuti, tudi okušanje! V Laškem vas – v hiši, kjer je bil zvarjen prvi vrček piva –  čaka prva soba na temo pivovarstva, V Dobrovem pa vas prav v prostorih Kleti Brda čaka vinogradniško popotovanje skozi čas.

SLOVENSKA BISTRICA in SLOVENJ GRADEC

Tudi v Slovenski Bistrici vas in Slovenj Gradcu vas pričakujeta dve vrhunski igri. Morda so ravno počitnice tisti pravi čas, ko se lahko odpravite na izlet in doživite nekaj edinstvenega?  Kot je pri Enigmariumu že v navadi, zgodba, ambient, uganke in naloge povsem zlite z resnično mestno zgodovino.

V Slovenski Bistrici iščemo ekipo, ki bo rešila mesto pred zlom – rešitev pa se skriva v skrivnostni “Rokodelski delavnici”. ODPOTUJ V PRETEKLOST >>

V Slovenj Gradcu pa ekipo čaka zakodirana pot do skrivnega “Elizabetinega zaklada“, ki se nahaja v pristni srednjeveški kovnici sredi Slovenj Gradca. POIŠČI ZAKLAD >>

ZAGREB, Murska Sobota in Duplek

Priljubljena soba Dianina Skrivnost v Murski Soboti se to poletje seli na novo lokacijo, sredi julija pa ponovno odpira vrata soba pobega “Franceskov Atelje v Vurberku.

Odlična ideja za poletni počitniški izlet pa je tudi naš prenovljeni in povečani center (kmalu nova presenečenja) v samem srcu Zagreba, tam kjer se srečata ulici Krvavi most in najbolj priljubljena promenada: Tkalčičeva ulica, vas čakata dve navdušujoči igri, povezani z dvema skrivnostnima damama: “Femme Fatale” in čarovništva obtožena “Barica Cindek”.

Si raje na prostem? Spoznaj UNLOCK® – napeto mestno pustolovščino!

Poskusi igrificirano pustolovsko mestno turo »Unlock® «, najzabavnejši način ogleda mesta. S pomočjo skrivnostne, sedemkrat zaklenjene knjige dešifriraj tajna sporočila in si na drugačen način oglej mestne znamenitosti! Izjemno priljubljena zabava za družbe, družine, tuje obiskovalce in večje ekipe tudi do 150 igralcev.   

Na igriv in pustolovski način spoznaj skrivnosti Ljubljane, Maribora, Zagreba, Slovenj Gradca, Laškega, Slovenske Bistrice, Tolmina – na Blejskem jezeru pa te čaka še posebej edinstveno doživetje – igra poteka z e-kolesi !

Sproščujoča delavnica –  si že slišal za Winesperience® Art?  

Si želiš sprostitve v odlični družbi ob kozarčku izbornega vina? Te je vedno mikalo, da naslikaš pravo slikarsko mojstrovino, pa se ti je to zdelo nemogoče? Morda kdo praznuje rojstni dan, pa še nimaš darila? Odgovor na vsa vprašanja je Winesperience Art – igriva slikarska delavnica, kjer  pod vodstvom akademske slikarke (korak za korakom), v družbi prijateljev in ob srkanju izbornega vina ustvarimo svojo edinstveno slikarsko mojstrovino ter spoznavamo odlična slovenska vina. Udeleženci pravijo, da je to nova joga. Najboljše pa je, da vsak odnese domov svojo slikarsko umetnino, ne glede na predhodne slikarske izkušnje. Pozor, julijski termin je že to sredo, 05. julija 2023, ob 19. uri v prostorih Enigmariuma na Trdinovi 4. Dogodek predvidoma traja tri ure.
Število udeležencev je omejeno, obvezna je predhodna rezervacija.

Bi se igrali doma? PONATIS KNJIGE OTOK  

Se spomnite kultne e-knjige, ki nam je krajšala čas med karanteno, in je izšla tudi v tiskani obliki?

Prva tiskana izdaja je razprodana, in tu je še druga, le nekoliko polepšana izdaja knjige, kjer se (nespremenjene) uganke nizajo v napeti prvovosebnostni zgodbi o pomorščaku Šimetu in izgubljenem zakladu dedka Jožeta.

Knjiga vsebuje sedem poglavij (pa tudi namige in rešitve) in zagotavlja do sedem ur zabave – igrate jo lahko z družino ali s prijatelji, vsak dan eno poglavje ali pa se do zadnje črke prebijete na en mah.

NAGRADNA IGRA – ENIGMATIČNA DRUŽINA!

Našo najnovejšo igro “Operacija Povodni mož” je na Trdinovo 4 prišla odigrat enigmatična družina.

Uganke so kot po maslu reševali oče in trije otroci, ki jim je bilo ime: TANES, ESTAN in ANEST.

Po pobegu pa so sliko poslali mami v porodnišnico, saj je dva dni nazaj povila čertega otroka.

Napisali so ji: “Draga mami, upam da s _____ kmalu pobegneta domov, komaj čakamo, da naslednjo sobo pobega odigramo vsi skupaj.”

Tvoja naloga: ugotovi, kako je ime četrtemu otroku!

Rešitev do 11.07. ob 12.00 vnesi v spodnji obrazec in se poteguj za nagrado: drugo izdajo knjige Otok – escape room in a book – soba pobega v tvoji sobi, ki jo lahko igraš s prijatelji ali družino! Nagrajenca bomo izžrebali še isti dan in obvestili po elektronski pošti. Pravila nagradne igre TUKAJ.