Svetovno! Svetovni dan escape room iger in še svetovno prvenstvo!

Svetovni dan escape room iger prvega oktobra (to je prav danes!) bomo tokrat praznovali s svetovno novico:

Naslednji vikend, 7. oktobra 2023, v Vroclavu na Poljskem poteka svetovno prvenstvo sob pobega ali svetovno prvenstvo v igranju escape room iger ER CHAMP – od koder vam bo ekipa Enigmariuma poročala iz prve roke!

To bo tudi odlična priložnost, da se slovenske ekipe pripravimo na zmago prihodnje leto!

Kaj je ER Champ?

ER Champ je mednarodno tekmovanje v igri “soba pobega”, na katerem se pomerijo ekipe z vsega sveta. Vsako leto se tekmovanja udeleži na tisoče udeležencev, in ta številka se iz leta v leto povečuje.

ER Champ 2023

Finalni dogodek ER Champ 2023 letos bo potekal 7. Oktobra v Vrocłavu na Poljskem, kjer se bo na celodnevnem dogodku 10 ekip (finalisti prihajajo iz Poljske, Amerike, Japonske in  Francije) pomerilo v živo! Dogodek se bo zaključil s podelitvijo nagrad in priznanj in praznovanjem deset obletnice escape room iger na Poljskem.

Veseli smo, da je na dogodek povabljena tudi ekipa Enigmariuma.

Zgodovina svetovnega prvenstva sob pobega

ER Champ (prej Poland Escape) poteka od leta 2017, ko je prvo tekmovanje privabilo 1767 udeležencev. Tekmovanje se je pričelo s spletnimi izločilnimi igrami, regijsko stopnjo in velikim finalom v Vrocłavu. Zaradi pandemije se je prvenstvo leta 2020 preselilo na splet. Čeprav se igralci niso mogli pomeriti v dejanskih, fizičnih sobah pobega, pa se je zato izredno povečalo število mednarodnih ekip, tako da so v spletni izdaji ER Champ tekmovale ekipe z vsakega kontinenta (razen Antarktike). Lansko leto je naprimer tekmovalo 95 ekip iz držav, kot so Japonska, Združeno kraljestvo, Francija, Italija, Združene države, Poljska, Singapur, Tajvan, Kanada, Nemčija, Slovaška in Švica.

Organizatorji dogodka

Kreator, organizator in gostitel dogodka je podjetje “Lock.me” – priznan mednarodni portal za iskanje, rezervacije in ocenjevanje sob pobega, kar nam prav pride predvsem v tujini. Naprimer: na Poljskem je približno 1000 sob pobega in “Lock.me” je portal, kjer lahko preveriš “ranking sobe”, ali jo je moč igrati v angleškem jeziku, ter jo tudi rezerviraš (in kasneje tudi oceniš).

“Lock.me” pa je tudi soustvarjalec najbolje prodajane serije namiznih iger pobega “Escape Tales”.
Partnerji dogodkov v prejšnjih letih: X-Men: Dark Phoenix, Mesto Wrocław, Traficar, BlueKey in Board&Dice. Letos dogodek poteka v muzeju Hidropolis.

Vabilo na naslednje escape room tekmovanje!

Ekipa Escape Room Enigmarium se bo udeležila finalnega dogoka, o njem poročala in pripravila teren, da se lahko naslednje leto na prvenstvo prijavi čimveč ekip iz Slovenije – in da spet zmagamo! Ali ste vedeli, da je na prvem podobnem svetovnem prvenstvu leta 2017 zmagala ekipa iz Slovenije?

Stay tuned and stay playful!

*Pa pridite kaj potrenirat v Enigmarium!