Res je, od DANES lahko v Goriških Brdih v najnovejši sobi pobega skočite v časovni stroj – ki res deluje!

Ekipa Enigmarium ima s časovnimi stroji že veliko izkušenj. Enega prvih, ogromno kovinsko konzolo, polno žic, števcev, zaslonov, stikal, tipk in cevi smo v ogromnem kombiju peljali čez mejo in skrbelo nas je, kako naj cariniku razložimo, kaj prevažamo. Rešitev se je ponujala sama od sebe: časovni stroj bomo premaknili malo naprej v času in hop – že bomo v Zagrebu. Žal nas nihče ni nič vprašal in ideje v praksi nismo preizkusili.

Z novim strojem, ki od danes obratuje v Kleti Brda pa nam je res uspelo! Stroj deluje! Čim odpotujete v prihodnost  le-ta postane neskončno zabavnejša!

Prepričajte se sami v sobi pobega najnovejše generacije.  “Vinogradniška galerija grofa Silverija de Baguerja” vas pričakuje v avtentičnih prostorih Kleti Brda v Dobrovem v Goriških brdih.

V daleč tehnološko najbolj dovršeni sobi pobega je ekipa Enigmariuma v tesnem sodelovanju z ekipo Kleti Brda prekosila samo sebe, da bi vam pripravila nepozabno, 5D doživetje, ki bo osupnilo tudi naše najbolj izkušene igralce. Dobrodošli v prvi sobi, povezani z vinogradništvom in zliti z resnično zgodovino, kjer bodo na preizkušnji vsi vaši čuti!

Vaša misija:

Slavni španski diplomat, grof SILVERIO DE BAGUER je bival v gradu Dobrovo in se z dušo in srcem posvečal vinogradništvu. Ta izjemen diplomat, izvrsten vinar in odličen trgovec je znal živeti polno življenje. Potoval je po svetu, širil vinogradniško znanje in kulturo pitja vina, užival je v svojem delu, naravi, vinih in druženju z družino ter živel srečno, dolgo in uspešno. Zato v Brdih med prebivalci že dolga leta kroži legenda, da je SILVERIO DE BAGUER poznal skrivni ključ do uspeha, ki ga bi danes še kako potrebovali.

Da bi ga našli, moramo odpotovati v preteklost …

Ne čakajte! Zberite ekipo, rezervirajte termin, odpotujte skozi čas in naredite prihodnost zabavnejšo – zdaj!