Razvoj novih turističnih produktov, digitalizacija, e-vodniki, igrificirane pustolovske poti …

Ali ste vedeli, da smo v Enigmariumu pravi naslov tudi, če razmišljate o prijavi na katerega od razpisov?

V Enigmariumu, večkrat nagrajenemu trendsetterju igrifikacije turističnih produktov v širši regiji, ponujamo niz privlačnih konceptov, s katerimi se lahko prijavite na razpise, ki spodbujajo digitalizacijo, razvoj novih turističnih produktov ali razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe.

Skupaj z vami lahko skozi unikatne e-vodnike (self guided tours), igrificirane pustolovske ture (gamified tours), s pomočjo digitalizacije ali AR tehnologije s pomočjo storytellinga in igrifikacije (Escape castle®) povežemo lokalno zgodovino, naravno in kulturno dediščino ter lokalne znamenitosti v nov, unikaten in navdušujoč turistični produkt, oblikovan v skladu s cilji in strategijo mesta / znamenitosti, s poudarki na povečanju obiska, ozaveščenosti o varovanju okolja, promociji in digitalizaciji naravne in kulturne dediščine ter krepitvi lokalne skupnosti.

Pod našo streho nastajajo unikatni produkti, pisani na kožo vsake od lokacij posebej. Naj predstavimo nekatere od rešitev:

nova-igrificirana-pustolovscina-na-gradu-vurberk-in-escape-room-v-dupleku

1) Digitalizirani e-vodniki (self guided tours) – vodene poti – mobilne aplikacije za raziskovanje destinacije

CASE STUDY: krožna vodena pot na Gradu Vurberk, na kateri z e-vodnikom, Zmajčkom Vurkom spoznavate lokalne mite, legende in naravne znamenitosti

Vurkov zaklad je interaktivni e-vodnik po krožni pustolovski poti, polni zabavnih ugank, mitov in legend, ki ima poleg zabavne tudi edukativno vlogo. Poleg interaktivnega zemljevida, ugank in pripovedovalca je podprta tudi z AR tehnologijo.

Nova igrificirana doživetja s področja kulturnega turizma v parku vojaške zgodovine v Pivki

2) igrificirani e-vodniki  (gamified tours); igrificirane pustolovske ture (z elementi escape room iger)

CASE STUDY: Vitezov izziv v Parku vojaške zgodovine v Pivki

S pomočjo atraktivne vodene ture boste prek zabavnih nalog spoznali viteza Bernardina Ravenskega, ki vas bo v vlogi e-vodnika popeljal po Parku vojaške zgodovine v Pivki, vam razkril delčke resnične zgodovine in vam zastavil vrsto viteških izzivov. Avtorska aplikacija za mobilne telefone izdružuje elemente »escape rooma«, lova za zakladom in »storytellinga« z uporabo digitalnih zemljevidov, AR ugank in AR obraznih učinkov.

novo-enigmariumovo-igrificirano-dozivetje-na-gradu-prem

3) Digitalizacija kulturne dediščine  – v novem igrificiranem doživetju Escape Castle®

CASE STUDY: digitalizacija kulturne dediščine – “ESCAPE CASTLE®” Grad Prem

V napeti pustolovski igri »ESCAPE CASTLE®« obiskovalci ob reševanju zabavnih nalog (s pomočjo digitaliziranega modela gradu) odkrivajo resnično grajsko zgodovino, Brkinške legende ter kulturno dediščino – igra združuje digitalizirano resnično zgodovino, oživlja kulturno dediščino, poleg tega pa so v prostore umeščeni tudi fizični elementi v stilu igre pobega, kar da aplikaciji povsem novo dimenzijo!

Oglasite se!

Poleg idejnih rešitev novih turističnih produktov in izvedbe projektov na ključ ponujamo tudi strateško svetovanje – pomoč pri kreiranju strategije razvoja turizma, marketingu in promociji destinacije,  implementacije sistemov spletne trgovine, sistemov e-vstopnic  ter vsebinsko svetovanje pri prijavah na razpise. Naši okoljsko neobremenjujoči programi dvigujejo prepoznavnost in konkurenčnost turistične destinacije, uresničujejo vizijo slovenskega turizma in prispevajo k višji dodani vrednosti. Prav doživetja so tista, zaradi katerih turisti pridejo in na lokaciji ostanejo še malo dlje! 

Za vse dodatne informacije in nove ideje smo vam na razpolago na info@enigmarium.si  

Več o igrifikaciji v turizmu tudi tule: escape-room.si/igrifikacija-v-turizmu/ 

Video predstavitev igre na Gradu Prem:

REFERENCE

Zakaj je Enigmarium pravi naslov za igrifikacijo doživetij, atrakcij, muzejev, gradov, konferenc, izobraževalnih procesov … ?

Leta 2014 smo zasnovali in odprli prvi escape room v Ljubljani, danes pa je Enigmarium® – extraordinary experiences – z več kot tridesetimi avtorskimi resničnostnimi igrami trendsetter inovativne igrifikacije turističnih doživetij / dogodkov / znamenitosti v regiji Alpe Adria.

Poleg 17 izvirnih, z lokalno zgodovino povezanih escape room iger na 9 lokacijah širom Slovenije in na Hrvaškem,nagrajenega projekta Escape Igloo® (dobitnik nagrade Snovalec 2015) je ekipa prva na svetu razvila inovativno »outdoor« mestno pustolovščino UNLOCK, ki jo lahko igrate (in ob tem spoznavate mestno zgodovino) v osmih evropskih in dveh ameriških mestih, igrificirala muzejski eksponat Slovenskega Planinskega Muzeja v Mojstrani, ki je prejel kar nekaj uglednih nagrad (Častno Valvasorjevo priznanje, mednarodna nagrada za inovativnost Živa),

Ekipa je prav tako prva na svetu igrificirala tudi srednjeveški grad. V gradu Morosini Grimani v Svetvinčenatu pri Puli smo zasnovali povsem unikaten koncept, ki ne posega v kulturno dediščino, skozi igro oživlja legende, obenem pa lahko igra več ekip hkrati. Leto dni kasneje pa smo  skozi pustolovsko igro »ESCAPE CASTLE®« na najbolj obiskani turistični znamenitosti Ljubljanskem gradu oživili legende, mestno zgodovino in osvobodili zmaja. Vsako doživetij je povsem unikatno in zlito z lokalnim okoljem, zgodovino in kulturo, avtorski koncept pa je tako dobro zasnovan, da so se na tej osnovi začeli pojavljati tudi sledilci. 

Nepozabni trenutki in prvoosebna interakcija oživita znamko, krepita zavzetost in omogočata povezovanje na čustveni ravni, navdušeni obiskovalci pa o doživetjih radi govorijo in tako postanejo ambasadorji mesta, atrakcije in naše dežele.  

Pokličite 031 33 44 88 ali nam pišite na info@enigmarium.si

2023-01-26T10:32:39+01:0022 aprila, 2022|
Go to Top