Escape Room Enigmarium​® je prejšnji petek praznoval PRVO LETO! Za nami je naravnost neverjetno leto!

Pričarali smo DEVET sob pobega v TREH DRŽAVAH, od tega EN, PRVI in EDINI Escape Igloo®. Osvojili smo ENO nagrado: Snovalec 2015. kar pa je najpomembneje: OSREČILI SMO 12.500 navdušenih IGRALCEV:) Vsem – tako ekipi – kot vsakemu od obiskovalcev en velik hvala in <3

Za češnjo na torti pa sta široko odprli vrata kar DVE NOVI sobi: noro zabaven UMETNIKOV ATELJE v Trstu in sobo Dr. HANNIBALA v Mariboru – novo inovacijo, korak naprej pred vsemi drugimi: sobo četrte generacije, povsem zlito z mestno zgodovino. Si boste upali korak nazaj, v mračni srednji vek, ko je kosila kuga?

Poglejmo leto dni nazaj –  po otvoritvi prve sobe 18. septembra lani si nihče od nas ni predstavljal, da bo Escape Room Enigmarium® že po nekaj mesecih postal najbolj priljubljena ljubljanska aktivnost na portalu Trip Advisor.  Novembra smo odprli še drugo in tretjo sobo, februarja pa predstavili svetovno inovacijo Escape Igloo®, ki je prejel tudi nagrado Snovalec 2015. Pomlad smo preživeli s pripravami na sobi v Trstu in v Puli, ki sta poleti odprli svoja vrata, iglu pa smo v poletnih dneh preselili v klet na Trdinovi v Ljubljani, kjer celo sneži …

V Ljubljani imamo danes že ŠTIRI sobe, kar je idealno za teambuildinge, z našim darilnim bonom – še vedno eno najbolj vročih DARIL – pa tako ali tako ne morete zgrešiti! 

Ker danes praznujemo – vam, naši dragi igralci, predstavljamo kar DVE NOVI SOBI!

  • UMETNIKOV ATELJE V TRSTU 
    V Trstu vas čaka povsem nov, originalen in do zadnjega detajla dovršen atelje vrhunskega umetnika. Toda – nekaj strašnega se je zgodilo na njegovi poti k slavi – izgubil je svoj navdih! Mu boste lahko pomagali vrniti inspiracijo? Čaka vas povsem sveža soba s presenetljivim in predvsem res noro zabavnim preobratom! Ne bo vam žal – čaka vas ura vrhunske zabave in smeha!
  • ESCAPE ROOM NOVE GENERACIJE V MARIBORU 
    Med renoviranjem lokala na Vetrinjski ulici 8 smo našli časovni stroj, ki nas preseli v mračni srednji vek, v čas, ko je kuga v Mariboru terjala življenje tretjine prebivalstva. Dobrodošli v ordinaciji dr. Hannibala Bottinonija, deželno-knežjega kužnega zdravnika iz Benetk! Edini zdravnik, ki si je upal zdraviti v Mariboru je namreč poznal skrivni recept, zaradi katerega je ostal zdrav. Imate uro časa, da odkrijete, kaj je zdravnika ohranjalo zdravega in pobegnete nazaj še preden se okužite! 

IGRIFIKACIJA V TURIZMU ter nove, še naprednejše sobe! 

Ker se zavedamo se vse bolj vročega pomena «igrifikacije« ter »storytellinga« v turizmu – današnji obiskovalci si ne želijo več samo vloge pasivnega opazovalca, temveč si želijo aktivnejših, individualnejših doživetij – ob katerih se bodo, seveda, predvsem čimbolj zabavali.

Ker želimo biti vedno korak naprej pred vsemi drugimi, smo prvi na svetu razvili povsem novo generacijo sobe s še globjo igralno izkušnjo –prva soba te vrste pa je prav soba  dr. Hannibala v Mariboru  – kjer so zgodba, ambient ter raznolike preizkušnje  povsem zlite z mestno zgodovino.

Da, prednost Escape Room Enigmariuma® je prav v tem, da nenehno inoviramo in razvijamo povsem sveže in izvirne koncepte. Prava mera težavnosti, skrivnostnosti ter različnih ugank in nalog, da vsak član pride na svoj račun, ter seveda presenečenja, namigi in do konca dovršena dramaturgija je tista, ki povzroči »hevreka« moment.  Zato se knam radi vračate, Escape Room Enigmarium® pa postaja vodilni na tem področju v širši regiji.

ENO LETO -DEVET SOB – TRI DRŽAVE 

4 sobe v Ljubljani, 2 sobi v Trstu v Italiji, Igloo pozimi v Kranjski Gori, soba v Mariboru in soba v Puli na Hrvaškem – 9 sob – in to je šele prvo leto!
Poleg razvijajočih se projektov v Avstriji, Italiji ter Španiji, še nismo niti povsem obupali nad sobo čarovnice na Bledu, kjer se je projekt zaenkrat ustavil zaradi infrastrukturih preprek in smo sile  preusmerili v Maribor. Noro dogodivščino Escape Igloo® v snegu pa tudi to zimo radi ponovili.

HVALA VSAKEMU OD VAS!  

12.5000 x hvala – prav vsakemu od vas, dragi igralci, hvala ker ste se igrali z nami, hvala za vse všečke, lajke in pohvale! Hvala pa tudi našim krasnih gamemastrom in gamemasterkam, ki svoje delo opravljajo s srcem in dušo in skrbijo, da je obisk pri nas nepozabno doživetje za vsakogar! Se kmalu spet vidimo, kajne?