Pobeg iz sobe je idealna priložnost za krepitev ekipnega duha! Na pobudo portala Escape Rooms Nederland so prvi oktober poimenovali “Mednarodni dan sob pobega” (Escape Room Day), dan, ko ponudniki igre »Escape Room« z vsega sveta še posebej počastijo svoje obiskovalce.

V igrah pobega Enigmarium®, ki smo jih skrbno razvili posebej z mislijo na ekipno sodelovanje, vsak dan vidimo, kako se skozi igro krepijo komunikacija, razvija strategije ter sodeluje in povezuje. Igre “Escape Room” so v zadnjih dveh letih kot požar zajele ves svet. Turisti, naveličani pasivne vloge opazovalca, si želijo si aktivne vloge, ki jo nudi vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev »escape room«, kjer morate v 60 minutah skupaj odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati, komunicirati in sodelovati. Brez skrbi, če se zatakne, “gamemastri” pomagajo tudi z namigi.

Vsak pride na svoj račun: enemu pač bolj leži logika, drug bo prepoznal barvni vzorec in tretji našel skriti predmet – bistvo je v sodelovanju. Pravo escape room izkušnjo oz. izkušnjo “pobega iz sobe” lahko doživite v vrhunsko zasnovani igri, kjer je dramaturgija skrbno premišljena do zadnje pike in preko raznolikih preizkušenj stopnjevana vse do razpleta. Le tako lahko vsak vsak član ekipe doprinese k skupni zmagi. V igri namreč maske padejo – na dan pa pridejo skriti aduti, ki jih morda na sestankih niti ne opazite. Igralci »padejo noter«, mi pa vidimo, kako se razvija tisto pravo sodelovanje, ekipni duh in krepi komunikacija.

Raziskave trendov na področju upravljanja človeških virov dokazujejo, da vodenje, organizacijska kultura in predvsem zavzetost sodelavcev pomenijo dokazano večjo uspešnost.  Zavzetost zaposlenih je v današnji dobi velika prednost, ki jo uživajo tista podjetja, ki uspejo »aktivirati pozornost, potenciale in talente zaposlenih« ne glede na njihovo pozicijo v podjetju.  Eden najboljših načinov dviga zavzetosti, ki je tudi bistvo “zanosa” pri delu,  so ravno igre in skupinska doživetja – prav take pa razvija in ponuja Enigmarium®, česar se zavedajo tudi mnogotera podjetja, ki se prihajajo »igrat« k nam.

Da je “bistvo v sodelovanju!” pa se zavedamo tudi člani slovenskega Združenja escape room dejavnosti GIZ ER.SI, ki ga predstavljamo ponudniki najboljših escape room iger (po abecednem redu): Enigmarium (z igrami v Ljubljani, v Mariboru, v Murski Soboti, v Laškem in v Zagrebu), MindMaze, The Key in Zmajev Tempelj (le-ta prav v tem trenutku pripravlja novo igro) ter vas tako tako v nedeljo, prvega oktobra, na mednarodni dan sob pobega, vabimo v svoje sobe, kjer vas bomo na ta dan še posebej razvajali s posebnimi presenečenji! 

Pridite se igrat!