Petek, 4. avgust velja za svetovni dan piva – in to je seveda najboljši datum, da v Laškem odpre vrata PRVI escape room na temo pivovarstva na svetu! STIK Laško ter Enigmarium sta združila moči na novem, edinstvenem projektu ter v Laškem, v stavbi, v kateri je bil pred skoraj 200 leti zvarjen prvi vrček piva, odprla edinstven escape room >PIVOVARJEVO ZLATO<

Čakajo vas unikatne preizkušnje, ki jih ni moč videti nikjer drugje, zasnovane na simbolni ravni in tako, da vsak pride na svoj račun. Poleg raznolikih in zabavnih preizkušenj pa gre tokrat za sobo, ki igro nadgradi z dodano vrednostjo – zgodba, ambient, preizkušnje in osupljivi high tech gadgeti so povsem zliti z mestno zgodovino in resničnimi dejstvi, zato v sobi poleg izvrstne zabave na igriv način zveste nekaj novega.

To pa ni vse – vsi, ki bi radi doživeli Laško na dosedaj še neznan način oziroma skozi sprehod spoznali še neznano plat plat mesta, lahko to odsedaj najdete v vzemirljivi mestni pustolovski igri Unlock LAŠKO. Gre za povsem nov in originalen koncept igre na prostem, ki preko legende o Divjem Farovžu igrificira staro mestno jedro in na ta način spreminja ulice v vzemirljiv kraj, poln skrivnosti, skritih kod in ugank.

Današnji obiskovalci si želijo aktivnejših doživetij, ob katerih se bodo predvsem čimbolj zabavali ter aktivno sodelovali. Prav tako izkušnjo nudi koncept iger pobega podjetja Enigmarium(r). Če je igra združena še z navdušujočo zgodbo, povezano z lokalno zgodovino – igralci doma z navdušenjem razlagajo o doživetju in postajajo ne le ambasadorji blagovne znamke temveč ambasadorji in promotorji mesta – in to je odlična novica za slovenski turizem!

NE SPREGLEJTE! Ob otvoritvi sobe v Laškem, na svetovni dan piva v petek, 4.8., vse igralce v katerikoli sobi Enigmariuma po igri čaka hladno presenečenje! Pridite se igrat v Laško, v Ljubljano, v Maribor, v Zagreb ali v Mursko Soboto!