No, pa smo dočakali! S sproščanjem vladnih odlokov se tudi naša dejavnost (v skladu s priporočili NIJZ) počasi  ponovno odpira in postopoma odklepamo vrata v Ljubljani in v Murski Soboti, konec tedna sledi Maribor, nato v  maju Slovenj Gradec in Laško …

Naše igre na prostem Unlock® ze obratujejo s polno paro. Na igriv način lahko povsem drugače  doživite Ljubljano, Maribor in Tolmin –  ali pa se,  skupaj s prijatelji –  podate na prvo e-kolesarsko escape pustolovščino na pravljičnem Bledu – https://bled.escape-room.si

Priporočila NIJZ

Skrbno sledimo priporočilom NIJZ, ki jih je zbralo in povzelo Združenje Escape Room dejavnosti  http://escape-room-slovenija.si/zbrana-priporocila-v-zvezi-s-postopnim-odpiranjem-dejavnosti/

Escape room igra je vnaprej rezerviran dogodek za zaključene skupine do 5 oseb. Vnaprejšnje razervacije zagotavljajo, da se ne srečujete z drugimi ekipami.

Spletno naročanje in vnaprejšnja plačila bodisi preko predračuna ali paypala zagotavljajo minimalni možni stik igralec in gamemastra. Osebje je redno testirano.

V zaprtih prostorih je obvezno nošenje mask ter razkuževanje rok pred vstopom in ob izstopu iz prostorov, omogočeno pa je tudi med igro.

Po vsakem obisku sobe razkužujemo (čistimo, ozoniramo, prezračimo), kar zagotavlja več kot 1 ura temu namenjenega časa med dvema terminoma.

Zračenje je zagotovljeno – bodisi z odprtimi okni  ali uporabo čistilcev zraka ali dezinfekcijskih naprav, ki so biti dokazano učinkovite proti virusu in varne za uporabnike prostorov.

Za čimboljšo igralno izkušnjo (zaradi zagotavljanja medosebne razdalje 1,5 m med osebami) obisk sobe pobega na lokaciji izrecno priporočamo igralcem, ki prihajajo iz istega mehurčka (to pomeni, da so že tako v rednih stikih).

ONLINE ESCAPE ROOM IGRE

Večjim družbam pa so na voljo ali naše zunanje Unlock igre – ali pa vse naše online dogodivščine! online.enigmarium.si/  

Med časom omejitva izvajanja dejavnosti smo razvili vrsto virtualnih programov pobega, posebej primernih za teambuildinge, ter prvi v Sloveniji predstavili tudi »avatar« escape room igre, kjer gre gamemaster opremljen s kamero, v sobo namesto vas, vi pa ga usmerjate na daljavo. Razvili smo tudi novo mestno pustolovsko igro, ki je posebej primerna za kongrese, sajlahko poteka ali na lokaciji ali virtualno. V igri spoznamo največje mestne znamenitosti in se tudi sami vpišemo med legende.

NOVE IGRE S PODROČJE IGRIFIKACIJE TURISTIČNIH ZNAMENITOSTI

Prav tako pa vas prihodnji mesec čaka še nekaj novih iger izpod peresa Engmariuma, ki bodo oživile gradove in muzeje!
Zavedamo, da si današnji obiskovalci želijo individualnih doživetij. Namesto vloge pasivnega opazovalca si želijo aktivnih doživetij, kjer nastopijo v glavni vlogi. Prav to – in še mnogo več – nudi igrifikacija, s katero lahko oživimo tako turistične znamenitosti, stara mestna jedra in gradove, nesnovno in snovno kulturno dediščino kot tudi izobraževalne procese, kongrese in vrsto drugih doživetij.

Ostanite igrivi!