Nova turistična atrakcija na Gradu Prem na inovativen in igriv način oživlja turizem in kulturno dediščino   

TIC Ilirska Bistrica in RRA Zeleni Kras sta danes na tiskovni konferenci predstavila novo igrificirano doživetje na gradu Prem.  V napeti pustolovski igri »ESCAPE CASTLE®« obiskovalci ob reševanju zabavnih nalog odkrivajo resnično grajsko zgodovino, Brkinške legende ter kulturno dediščino. Ponosni smo, da smo za koncept in  realizacijo nove igre poskrbeli v Enigmariumu.

Zavedamo se, da so v časih, ki so močno vplivali na turistično branžo, za nov zagon ključna nova, butična, individualna doživetja.  Nova pustolovska igra z elementi »escape room« iger na Gradu Prem je zasnovana tako, da predstavlja odlično priložnost za igrivo spoznavanje kulturne dediščine v majhnih ekipah, kot so družine, družbe prijateljev ali sodelavcev ter dragoceno popestritev s turistične ponudbe.

Projekt »Escape Castle® Grad Prem« je nastal v okviru projekta Razvoj turistične ponudbe v destinaciji Zeleni kras ter digitalizacije kulturne dediščine pod vodstvom RRA Zeleni Kras. V podjetju Arctur so poskrbeli za digitaliziran 3D model gradu, koncept, scenarij in izvedbo doživetja pa smo zasnovali v podjetju Enigmarium®, ki sodi v vrh ponudnikov igrifikacije turističnih produktov v regiji Alpe Adria.

Za kaj gre?

Ali ste vedeli, da se je nekoč, že dolgo je tega, na gradu zgodilo nekaj strašnega?

 Medtem ko je bil njen mož zdoma, je plemenita gospa povila sinka. Zlobna čarovnica, preoblečena v predico, je otroka spremenila v mačko.  Ko se je vitez vrnil domov, je za pomoč prosil krsnika – dobrega moža z nadnaravnimi močmi, ki se bojuje proti zlu na zemlji.

 Odšla sta do čarovnice in krsnik jo je premagal. Paru je vrnil otroka, ta pa  je spet dobil človeško podobo. Čarovničino dušo je krsnik začaral v samotni hrast sredi trnja. Leta so minevala, krsnik je umrl in z njim starodavno znanje.

 Med zadnjo obnovo gradu so hrast posekali in od tedaj se dogajajo nenavadne stvari: izginjajo predmeti, pojavljajo se znaki in strašljivi zvoki. Okoliške prebivalce je vse bolj strah, da se je vrnil duh zlobne čarovnice.  Le kdo bi si upal pregnati zlobnega duha?

K sreči vam na pomoč priskoči Duško Krsnik!

Igra poteka preko aplikacije na posebni napravi, namenjeni izganjanju duhov, ki jo igralci prejmejo na recepciji v zameno za kavcijo in s podpisom strinjanja s splošnimi pogoji.

Igra traja približno eno uro in poteka v majhnih skupinah (2-4 igralci / do 5 ekip hkrati),  otroci igrajo v spremstvu staršev ali drugih polnoletnih oseb.

Trajanje          do 60 minut

Jeziki               slovenski, angleški

Izhodišče         Recepcija na Gradu Prem

Rezervacije in več informacij:

TIC Ilirska Bistrica

Gregorčičeva cesta 2

6250 Ilirska Bistrica

TEL: +386(0)5 99 66 278

https://www.ilirska-bistrica.si/turizem/

Zakaj je Enigmarium pravi naslov za igrifikacijo doživetij, atrakcij, muzejev, gradov, konferenc, izobraževalnih procesov … ?

Leta 2014 smo zasnovali in odprli prvi escape room v Ljubljani, danes pa je Enigmarium® – extraordinary experiences – z več kot tridesetimi avtorskimi resničnostnimi igrami trendsetter inovativne igrifikacije turističnih doživetij / dogodkov / znamenitosti v regiji Alpe Adria.

Poleg nagrajenega projekta Escape Igloo® (dobitnik nagrade Snovalec 2015) je ekipa prva na svetu razvila inovativno »outdoor« mestno pustolovščino UNLOCK, ki jo lahko igrate (in ob tem spoznavate mestno zgodovino) v osmih evropskih in dveh ameriških mestih, igrificirala muzejski eksponat Slovenskega Planinskega Muzeja v Mojstrani, ki je prejel kar nekaj uglednih nagrad (Častno Valvasorjevo priznanje, mednarodna nagrada za inovativnost Živa),

Ekipa je prav tako prva na svetu igrificirala tudi srednjeveški grad. V gradu Morosini Grimani v Svetvinčenatu pri Puli smo zasnovali povsem unikaten koncept, ki ne posega v kulturno dediščino, skozi igro oživlja legende, obenem pa lahko igra več ekip hkrati. Leto dni kasneje pa smo  skozi pustolovsko igro »ESCAPE CASTLE« na najbolj obiskani turistični znamenitosti Ljubljanskem gradu oživili legende, mestno zgodovino in osvobodili zmaja. Vsako doživetij je povsem unikatno in zlito z lokalnim okoljem, zgodovino in kulturo, avtorski koncept pa je tako dobro zasnovan, da so se na tej osnovi začeli pojavljati tudi sledilci. 

Nepozabni trenutki in prvoosebna interakcija oživita znamko, krepita zavzetost in omogočata povezovanje na čustveni ravni, navdušeni obiskovalci pa o doživetjih radi govorijo in tako postanejo ambasadorji mesta, atrakcije in naše dežele.  PS: v progamu imamo tudi ljubek igrificiran program za udeležence Zoom konferenc.

Pridite se igrat! 031 33 44 88

Foto: Simon Avsec