Ekipa Enigmarium®  je to pomlad res divja … ampak ne, niso nas zaprli. Poleg štirih novih iger, ki vam jih predstavljamo spodaj, si štejemo v čast, da smo predavali na escape room konferenci na Nizozemskem, ki se je odvijala v pravem zaporu. V njem prirejajo tudi tudi eno naizvirnejših in navdušujočih real-life escape iger “Prison Escape”. Na srečo nam je uspelo pobegniti – da lahko še naprej v naše sobe zaklepamo vas 😉

Nov escape room “Dianina skrivnost” v Murski Soboti!

V Hotelu Diana, na Slovenski ulici 52 v centru Murske Sobote, prvem hotelu s sobo pobega, te čaka nova, noro zabavna misija:  razreši Dianino skrivnost!

V Hotelu Diana so med obnovo hotela odkrili zapečateno staro sobano, polno čudnih simbolov in predmetov. Na pomoč so poklicali slovitega ljubljanskega profesorja Rufusa Amadeusa, da v strogi tajnosti zadevo razišče in poišče rešitev. Lotil se je raziskovanja, a žal je neko noč v nenavadnih okoliščinah tudi sam izginil. Sedaj je njegova usoda v vaših rokah …

Za rezervacijo nas pokličite na 040 439 074 ali kliknite na gumb >>

Nova zunanja mestna “escape” pustolovščina: Unlock Maribor!

V povsem novi igri z elementi »escape room« pustolovščine, ki jo poznate že iz Ljubljane, vas od sedaj tudi v Mariboru čaka dobeseden pobeg iz sobe – a tokrat na svež zrak!

Pred vami je zabavna pustolovska igra, ki v celoti poteka na prostem, po ulicah starega mestnega jedra Maribora, kjer boste skozi reševanje zabavnih ugank spoznali manj znane mestne skrivnosti, odkrivali prijetna presenečenja in se izvrstno zabavali!

Nerodna čarovnica je namreč nad mesto pomotoma priklicala usodno nevihto. Boste zmogli odčarati Maribor še preden prihrumi?

Kar dve novi igri v Zagrebu – nov escape room in “outdoor escape” igra

V samem centru Zagreba, na Krvavem mostu 3, smo pravkar odklenili vrata nove sobe pobega. Tako kot v naši prvi sobi “Skrivnostni primer zagrebške čarovnice”, vas tudi v drugi sobi “Femme Fatale” čaka zgodba, povezana z resnično zgodovino, miti in legendami.

Prav tako lahko Zagreb po novem spoznate tudi v zunanji “escape” pustolovski igri “UNLOCK ZAGREB”, kjer v napeti igri poleg mestnih skrivnosti spoznate še romantično legendo o zagrebškem Romeu in Juliji, hrabrem vitezu Pavu in prelepi kneginji Ružici. Kdo bo zmagal? Ideali in viteške vrline ali brezobzirna grabežljivost in skrajna podlost? V igri lahko svoje vrline preizkusite tudi sami in dokažete, da v vaših prsih bije srce viteza.

“Outdoor” igre Unlock v Ljubljani, Mariboru ali Zagrebu lahko igrajo skupine 2-5 igralcev, po vnaprešnjem dogovoru pa igro lahko izvedemo tudi za večje skupina, do 100 oseb (20 ekip) hkrati –  team building še nikoli ni bil tako zabaven!

Mednarodne konference, nagrade in priznanja 🙂

Ekipa Enigmarium® je to pomlad res aktivna – tudi na bolj akademskih področjih. Da je pot, ki z igrifikacijo muzejev, gradov in turističnih doživetij sega tudi “out of the room”, res prava, potrjuje priznanje “Best Practicioner Paper”, ki smo ga prejeli za predavanje na mednarodni znanstveni konferenci o inovativnosti v turizmu “AIRTH”  marca v Portorožu.

Slovenski planinski muzej je za edinstven projekt “Pobeg v Bivak”, ki ga je zasnovali in realiziral Enigmarium®, pravkar prejel Častno Valvasorjevo priznanje. Ponosni smo, da lahko soustvarjamo tako pomembne mejnike tudi na področju igrifikacije muzejev.

V prav posebno čast pa si štejemo, da smo o inovativnih “out of the room” igrah, igrifikaciji kulturne ter zgodovinske dediščine ter o prihodnosti iger pobega predavali tudi na edini mednarodni konferenci Escape Room dejavnosti “Up The Game”   9. maja na Nizozemskem in s tem potrdili, da sodi Enigmarium® med trendsetterje igrifikacije tudi v svetovnem merilu.