Štiri leta pobegov!  Točno pred štirimi leti smo odprli prvo in še vedno daleč najbolj priljubljeno sobo pobega (od)Rešitev, ki ji je kot po tekočem traku sledilo več kot petindvajset projektov igrifikacije turističnih doživetij: od iger pobega v treh evropskih državah, prvega Escape Igloo®ja iz pravega snega ter sob pobega, povsem zlitih z resnično zgodovino, zunanje pustolovske escape igre do igrifikacije muzejev in srednjeveških gradov, predavanj na univerzah in konferencah, nagrad, diplom in priznanj (glej sliko), ter razvoja edinstvenega koncepta igre z elementi senzoričnega gledališča: »Sensperience®« –  najbolj globoke igralne izkušnje, kar si jih lahko zamislite.

HVALA IN  … KAJ PA ZDAJ? 

Brez vas, dragi igralci, ne bi šlo! Vaše navdušenje po odigranih igrah nam daje moč, da z istim tempom nadaljujemo naprej. Namesto zahvale smo vam za četrti rojstni dan pripravili kar nekaj novosti:

LJUBLJANA

Na Trdinovi 8 v Ljubljani je naša prva soba »(od)Rešitev« prav danes za nekaj dni zaprla vrata. Že konec septembra vas namreč čaka povsem nova, drugačna in še bolj navdušujoča igre z naslovom “od)Rešitev 2: Potres”. Če bi jo radi preizkusili kot beta tester, berite naprej.

Poleg tega je na Trdinovi 8, tik poleg sodišča in policije, poleti odprla vrata tudi »Prva detektivska agencija«. Ste že preverili, kako dober detektiv ste?

Do konca leta pa vam bomo pričarali še eno, osupljivo igro: “Cirkus®”. Šotor že stoji. Tako bo z igro Sensperience® vred na Trdinovi kar sedem sob pobega na enem mestu! Wow, kakšni mega teambuildingi bodo pri nas letos!

SLOVENJ GRADEC

Konec oktobra v Slovenj Gradcu odklepa vrata povsem nova, z lokalno zgodovino povezana igra pobega. Komaj čakamo, da boste obiskali to prečudovito mestece, se potopili v skrivnostne srednjeveške zgodbe in razvozlali skrivnost Elizabetinega zaklada.

TOLMIN 

Prekrasno mestece Tolmin (pa tudi mestece Sandusky v Ohiu v ZDA) zdaj lahko odkrivate v novi igri Unlock® Tolmin! Stavit gremo, da boste poleg izvirnih in zabavnih preizkušenj v napeti igri mimogrede izvedeli tudi marsikaj, česar o Tolminu še niste vedeli. Super ideja za izlet, kajne?

MARIBOR

Mariborčani se lahko ohladite v dobesedno najbolj kul sobi na svetu Escape Igloo®ju. Iščete prostor za praznovanje rojstnega dne ali noro zabavo? Ne iščite več! Na Turnerjevi 17  najdete štiri igre na enem mestu (da o priljubljenem dr. Hannibalu na Vetrinjski 8 in mestni pustolovščini Unlock Maribor sploh ne govorimo).

LAŠKO in MURSKA SOBOTA

Letošnje poletje je igro, kjer na preizkušnjo pride tudi okušanje – sobo Pivovarjevo zlato – obiskalo tudi cel kup igralcev v Laškem, pa tudi kopalci v Enigmariumu v Murski Soboti so navdušeno razkrivali Dianino skrivnost (in se s še večjim veseljem kopali v zdravilnih vrelcih). Če ju še niste odigrali, si ju označite na seznamu “TO DO” med krompirjevimi počitnicami.

OTROŠKI ROJSTNI DAN

Escape Igloo v Mariboru in Prva detektivska agencija v Ljubljani sta odlična zabava tudi za mlajše igralce in odlična ideja za ravno prav odbito praznovanje rojstnega dne – tudi za odrasle.

KONFERENCA GAMIFICATION & STORYTELLING

Vabimo na regionalno konferenco na temo igrifikacije in zgodbarjenja v Ljubljani, 27. septembra 2018, ki jo soorganizira Slovensko Združenje Escape Room dejavnosti GIZ.ER.SI.

Poleg pestrega in zanimivega programa, ki se bo dotikal tako umetnosti kreiranja odličnih zgodb kot izjemnih doživetij ter iger, vam bomo v praktični delavnici “Igrifikacija storitev” pomagali razviti lastne ideje in projekte o tem, kako ustvariti nova izjemna doživetja. Več >> http://escape-room-slovenija.si/regionalna-konferenca-na-temo-igrifikacije-storytellinga-vabilo/

BETATESTERJI, JAVITE SE!

Vse tiste, ki bi želeli med prvimi odigrati (oziromo beta testirati) našo novo sobo (od)Rešitev v Ljubljani, pa vabimo, da se pofočkate na naš FB zid, kjer poteka nagradna igra. Izžrebali bomo skupino, ki bo prišla potestirat našo novo Odrešitev še preden jo bomo odprli! Kliknite tule >>https://www.facebook.com/escape.room.si/

 

Vse najzabavnejše vam želi ekipa Enigmarium! In na čimveč iger!