Občina Pivka je v okviru projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV v sodelovanju z Enigmarium – extraordinary experiences –  v Parku vojaške zgodovine v Pivki pripravila novo igrificirano doživetje s področja kulturnega turizma.

V atraktivni »escape« pustolovski igri boste prek zabavnih, resničnostnih in pustolovskih nalog spoznali viteza Bernardina Ravenskega, ki vas bo preko napete in zabavne igre popeljal po muzeju, vam razkril delčke zgodovine in vam zastavil vrsto viteških izzivov.

Avtorska igra izpod peresa Enigmariuma združuje elemente »escape rooma«, lova za zakladom in »storytellinga« z uporabo digitalnih zemljevidov, AR ugank in AR obraznih učinkov.

Igra v obliki aplikacije poteka na mobilnih telefonih, na voljo pa je v kar treh jezikih: slovenskem, italijanskem in angleškem.

Sprejmite izziv enega največjih srednjeveških vojščakov in dokažite, da v vaših prsih bije pogumno in plemenito srce ter da se nam za prihodnost naše dežele ni potrebno bati!

#parkvojaskezgodovine #enigmarium #kulturniturizem #igrifikacija #kulturnadediščina #museumgamification #escaperoom #sobapobega