Kako oživiti slovenski turizem?

V  Enigmariumu si štejemo v čast, da smo sodelovali pri projektu agencije April8 in prispevali naš pogled na pomembno vprašanje: “Kako oživiti Slovenski turizem”. Kako smo se prilagodili – citat:

” V Enigmariumu, kjer smo specializirani za igrifikacijo doživetij, smo ob pomladnem »lockdownu« zaprli kup sob pobega in zunanjih pustolovskih iger po vseh Sloveniji. Bliskovito smo odreagirali in že v prvem tednu karantene izdali brezplačno e-knjigo: “OTOK – igra pobega v tvoji sobi”. Igralci, kar 10.000 jih se jih je naročilo na igro v Sloveniji in na Hrvaškem, so po e-pošti vsak dan prejeli novo poglavje, ki so ga odklenili s kodo, ki so jo razvozlali v prejšnjem. Poleti smo razvili inovativno, z resnično zgodovino in legendami povezano zunanjo igro na Bledu. Jeseni smo igro OTOK izdali še v knjižni obliki, zaradi ponovnega zaprtja pa smo razvili virtualne programe pobega za teambuildinge ter prvi v Sloveniji predstavili tudi »avatar« escape room igre, kjer gre gamemaster opremljen s kamero, v sobo namesto vas, vi pa ga usmerjate na daljavo.”

Kako bomo skupaj najhitreje in najbolje oživili turizem – citat:

“Zavedamo se, da si današnji obiskovalci želijo individualnih doživetij. Namesto vloge pasivnega opazovalca si želijo aktivnih doživetij, kjer nastopijo v glavni vlogi. Prav to – in še mnogo več – nudi igrifikacija, s katero lahko oživimo tako turistične znamenitosti, stara mestna jedra in gradove, nesnovno in snovno kulturno dediščino kot tudi izobraževalne procese, kongrese in vrsto drugih doživetij.

Nepozabni trenutki in prvoosebna interakcija oživita znamko, krepita zavzetost in omogočata povezovanje na čustveni ravni, navdušeni obiskovalci pa o doživetjih radi govorijo in tako postanejo ambasadorji mesta, atrakcije in naše dežele.”

Zato že odkar so sobe pobega zaprte, ves čas razvijamo povsem nove formate in nova, s kulturno dediščino povezana turistična doživetja, ki vas bodo kmalu razveseljevala širom Slovenije (v virtualni različici pa tudi po vsem svetu).

Stay playful!