Kam s turističnim BONOM 21? S prijatelji pobegnite na nepozabno pustolovščino!

Je lahko še kaj boljšega, kot vnovčiti turistični BON21 za nepozabno pustolovščino v najboljši družbi? 

Ali veste, da si z BON21 odklenete vrata odlično ocenjenih sob pobega v  Ljubljani, v Mariboru, v Laškem,  in  – NOVO –  v Spodnjem Dupleku! 

In to ni vse! Z Bonom21  lahko odigrate tudi mestne pustolovske igre Unlock – in nikar ne pozabite na dogodivščino, ki poteka z e-kolesi na prečudovitem Bledu.  

Najboljši način, da BONA21 spremenite v nepozabno doživetje za celo ekipo!  

Pomembno: pri rezervaciji nikar ne pozabite obkljukati, da želite plačati z Bonom 21 – minimalni znesek je 60€  – ali pa nam to sporočite po telefonu 031 33 44 88 ali mailu. Nekaj Enigmariumovih lokacij bonov žal ne sprejema,zato je  pomembno, da nam to sporočite vnaprej, da lahko pripravimo vse, da bo ob vašem obisku igra tekla tekoče in navdušujoče.

Spoznajte tudi čisto sveže igrificirane pustolovščine s področja kulturnega turizma izpod peresa Engimarium extraordinary experiences:

novo-enigmariumovo-igrificirano-dozivetje-na-gradu-prem

Novo igrificirano pustolovsko doživetje Escape Castle® na Gradu Prem na igriv način oživlja turizem in kulturno dediščino

TIC Ilirska Bistrica in RRA Zeleni Kras sta predstavila novo igrificirano doživetje na gradu Prem. V napeti pustolovski igri »ESCAPE CASTLE®« obiskovalci ob reševanju zabavnih nalog odkrivajo resnično grajsko zgodovino, Brkinške legende ter kulturno dediščino. Ponosni smo, da smo za koncept in realizacijo nove igre poskrbeli v Enigmariumu.

Med zadnjo obnovo gradu so  posekali začaran hrast. Od tedaj se dogajajo nenavadne stvari: izginjajo predmeti, pojavljajo se znaki in strašljivi zvoki. Okoliške prebivalce je vse bolj strah, da se je vrnil duh zlobne čarovnice. Le kdo bi si upal pregnati zlobnega duha?

 Nova pustolovska igra z elementi »escape room« iger na Gradu Prem je zasnovana tako, da predstavlja odlično priložnost za igrivo spoznavanje kulturne dediščine v majhnih ekipah, kot so družine, družbe prijateljev ali sodelavcev ter dragoceno popestritev s turistične ponudbe.

nova-igrificirana-pustolovscina-na-gradu-vurberk-in-escape-room-v-dupleku

NOVO! Nova soba pobega in pustolovska igra Vurkov zaklad pod gradom Vurberk

Vurkov zaklad je  interaktivni vodnik po pustolovski poti, polni zabavnih ugank, mitov in legend, ki ima poleg zabavne tudi edukativno vlogo. Vaš vodnik, Zmajček Vurko je že dolgo na svetu in si je nabral veliko modrosti. Prepričani smo, da bo približno dva kilometra ali dobro uro dolg sprehod po pravljičnem Vurberku minil kot blisk in se vam za vedno zapisal v spomin.

Ali ste vedeli, da grad Vurberk slovi kot mitološko središče Slovenije? Tu se že od pradavnine rojevajo miti, legende, heroji in junaki, tu prebivajo skrivnostna bitja in  nadnaravne sile, tu se dogajajo čarobne reči in tu se skrivajo bogati zakladi kulturne dediščine. Pridružite se zmajčku Vurku na dva kilometra dolgi pustolovski poti, polni zabavnih zank, ugank, mitov, legend in bombastičnih skrivnosti ter odkrijte, kaj je tisto, kar je najdragocenejše.

Prav tako pa je svoja vrata odprl tudi – ESCAPE ROOM ENIGMARIUM DUPLEK 🙂

Nova igrificirana doživetja s področja kulturnega turizma v parku vojaške zgodovine v Pivki

Nova igrificirana doživetja s področja kulturnega turizma v Parku Vojaške Zgodovine

Občina Pivka je v okviru projekta Interreg Italia-Slovenija MerlinCV v sodelovanju z Enigmarium – extraordinary experiences –  v Parku vojaške zgodovine v Pivki pripravila novo igrificirano doživetje s področja kulturnega turizma.

V atraktivni »escape« pustolovski igri boste prek zabavnih, resničnostnih in pustolovskih nalog spoznali viteza Bernardina Ravenskega, ki vas bo preko napete in zabavne igre popeljal po muzeju, vam razkril delčke zgodovine in vam zastavil vrsto viteških izzivov.

Avtorska aplikacija za mobilne telefone izdružuje elemente »escape rooma«, lova za zakladom in »storytellinga« z uporabo digitalnih zemljevidov, AR ugank in AR obraznih učinkov.  Sprejmite izziv enega največjih srednjeveških vojščakov in dokažite, da v vaših prsih bije pogumno in plemenito srce ter da se nam za prihodnost naše dežele ni potrebno bati!

novo-enigmariumovo-igrificirano-dozivetje-na-gradu-prem

Escape Simulator – nova računalniška igra – uganke smo pomagali kreirati v Enigmariumu

Super novica za vse ljubitelje vseh vrst escape room iger! Končno lahko povemo, da je pravkar izšla nova računalniška escape room igra ESCAPE SIMULATOR. S kreatorji, svetovno uveljavljenim Pine Studiom smo sodelovali pri ustvarjanju nalog in ugank, da bi bila  igralna izkušnja čimbolj podobna “pravi stvari”, oziroma resničnim sobam pobega / escape roomom.

Še več: lahko jo igrate sami – ali s prijatelji – ali pa celo kreirate svojo sobo pobega!

Pri sodelovanju na področju ugank smo pa smo imeli v mislih tudi, da si v igrici lahko privoščimo tudi take reči, ki jih v resnični sobi pobega nikdar ne bi  mogli realizirati 🙂  Predvsem pa smo  – kot izkušeni kreatorji escape room iger ter igrificiranih turističnih doživetij – poskrbeli, da so naloge in uganke ravno prav težke in zabavne.

Poglejte, kaj pravijo igralci v komentarjih na Steamu, kjer najdete igro – LINK

nova-igrificirana-pustolovscina-na-gradu-vurberk-in-escape-room-v-dupleku

NOVO! FUNCRUISER® prva igrificirana tura z e-skiroji! Izviren projekt s področja kulturnega turizma zdaj v Sevnici!

FUNCRUISER je unikatno, zabavno in napeto urbano doživetje, kjer mesto spoznaš s pomočjo zabavne aplikacije in električnega skiroja na igrificiran in vključujoč način. S pomočjo vidnika, ki ti zastavlja zabavne naloge odkrivaš kulturno in naravno dedišcino ter s fotografijami ustvarjaš nepozabne spomine.

Aplikacija FUNCRUISER je zasnovana kot igrificiran vodnik po mestu, ki z igro in navodili za pot omogoča posebno doživljajsko izkušnjo. Aplikacija uporabnika
motivira s številnimi izzivi, izobražuje na igriv način in predstavlja svež in vključujoč način ogleda mesta ter novo vejo doživljajskega in kulturnega turizma.

Projekt Funcruiser se izvaja v sklopu javnega poziva »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2020 – 2021« in je zaživel julija 2021.

igrificirana-hibridna-pustolovscina-po-ljubljanskih-znamenitostih

NOVO za večje ekipe – mestna pustolovščina – Zmajeva šifra

Posebej za konference, kongrese in teambuildinge smo zasnovali igriv produkt, v katerem udeleženci skozi igro spoznajo največje ljubljanske znamenitosti in se v sproščenem tekmovanju igrivo pozabavajo in morda srečajo celo zmaja.

ZMAJEVA ŠIFRA – je igrificirana zabavna pustolovščina in ogled največjih ljubljanskih znamenitosti v enem, posebej zanimiva za večje skupine ali konference, kongrese, srečanja, poslovne dogodke, šole in teambuildinge. Dogodek lahko izvedemo ali v živo ali online, saj smo pripravili tudi “zoom” različico, kjer se iz mesta s kamero javljajo Avatourji® – naši vodniki – vaši avatarji, kijih vodite na daljavo.

Skozi igro po sledovih zmaja igralci spoznajo Ljubljano ter skrivnostne mestne legende. Igra je odličen “teaser” tako za turiste, ki bodo ostali v mestu še kak dan dlje, kot za tiste, ki ga bodo spoznali na daljavo.  Prepričani smo celo, da bodo v igri tudi Ljubljančani izvedeli kaj novega!

Video prestavitev igrificiranega turističnega doživetja na Gradu Prem

Več o projektih igrifikacije doživetij >>https://escape-room.si/igrifikacija-v-turizmu/

Se lahko mimogrede še malo pohvalimo?

Najbolj smo veseli, ko igralci, ki so odigrali že vse naše igre (in še kup iger v tujini) pravijo*, da smo z našo najnovejšo sobo Cirkus v Ljubljani naredili še korak naprej. Rezervirajte čimprej: www.escape-room.si ali 031 33 44 88

*pokukajte na TripAdvisor. / ​ P.S. tudi vi nam lahko napišete kak lep “review”, tega se vedno iz srca razveselimo.

2023-01-26T10:37:25+01:0019 julija, 2021|
Go to Top