Igrifikacija v turizmu – nov projekt!

SLOVENSKI PLANINSKI MUZEJ v Mojstrani predstavlja inovativno novost na področju igrifikacije – igrivo pot doživetij z imenom »Pobeg v bivak«, ki smo jo pionirsko zasnovali in realizirali prav v Enigmarium®u!

Ekipa Slovenskega planinskega muzeja zna prisluhniti željam obiskovalcev. Stalno razstavo so zasnovali kot muzejsko pripoved, obogateno z interaktivnimi preizkušnjami. Pozitivni odzivi navdušenih obiskovalcev so ekipi dali polet tudi pri velikem koraku naprej, – igrifikaciji muzejskega eksponata – BIVAKA II.

Legendarni BIVAK II so člani podružnice Turistovskega kluba Skala z Jesenic zgradili leta 1936 “na Jezerih” nad dolino Vrat in pod Rokavi. Konec leta 2015 so bivak preselili v dolino, kjer zaslužen pokoj uživa umeščen na skalnjak na zelenici pred muzejem. Ker se eksponata seveda ne sme spreminjati, so v sodelovanju ss podporo lokalne skupnosti pod skalnjak umestili skriti prostor, v katerem se nahaja igrificirana pot.

K sodelovanju pri igrificirani poti doživetij “pobeg v bivak” pa so povabili prav nas, pionirje in trensetterje escape room dejavnosti in igrifikacije v turizmu. In ker smo v Enigmarium®u smo najbolj veseli, kadar lahko razvijemo nekaj kreativnega in novega v svetovnem merilu – sploh po inovativnem podvigu Escape Igloo® – smo našo kreativnost tokrat spustili na plano pri kreiranju koncepta, igre ter izvedbi igrificirane poti v bivak.

A pozor! Ne gre za klasičen “escape room”, kjer nad igro bdijo moderatorji in ponastavljajo sobo, temveč za inovativen način prehajanja skozi igro, ki smo ga razvili posebej za projekt.

Do bivaka se je namreč treba šele prebiti skozi štiri preizkušnje, ki so povezane s planinskimi veščinami, ki pridejo prav v gorah. Saj veste:

Gore so nepredvidljive.
Vreme se lahko v hipu spremeni.
Približuje se nevihta in rešitev je le ena:

POBEG V BIVAK!

Boste razbrali skrivnostne kode? Se boste izognili pastem in prepadom? Si boste zapomnili pravo pot? Boste našli pravi bivak in se rešili?
Vsaka pot je svoja zgodba.
Kakšna bo vaša?

Oglasite se v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani in se podajte na nad zabavno pustolovščino in inovacijo na področju igrifikacije muzejev!