Projekt “Mladi in Castra” nominiran za prejemnika Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva 2023

Veseli nas, da je Enigmarium že tretje leto del projekta “Mladi in Castra“, ki ga že tretje leto izvaja Regijski razvojna agencija ROD Ajdovščina. Ponosni smo, da je projekt na področju spodbujanja podjetniškega duha nominiran za prejemnika Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva 2023.

IGRIFICIRANA AKTIVACIJA DEVETOŠOLCEV –  PODJETNIŠKE KULISE

Enigmarium za projekt “MLADI IN CASTRA” pripravlja in izvaja igrificirano “aktivacijo” za devetošolce; preko kratke 20 minutne preizkušnje v stilu namizne “escape room” igre jih spodbudi k igrivemu sodelovanju in aktivira njihovo pozornost v nadaljevanju programa – predstavitvah poklicev v izkustvenih delavnicah.

V kratki “escape room” namizni igri “SEDMI ELEMENT”, ali sedemkrat zaklenjenem “puzzle boxu” se morajo igralci do predstavitve poklica sami prebiti skozi niz zanimivih ugank, simbolno povezanih s poklici. V igri, ki se naslanja na priljubljene igre pobega iščemo najpomembnejše “orodje” za izvajanje tega poklica. Enigmariumovi animatorji skrbijo za vzdušje, ravno prav pomagajo, na koncu pa razkrijejo bistvo igre. Povedo jim tudi, da če bodo še naprej tako lepo sodelovali (skupaj smo bili pametnejši, kajne?), vztrajali (do rešitev ne bi prišli, če bi kar odnehali), razmišljali izven okvirjev (kar nekaj ugank je takih) in ostali igrivi (ter radovedni!) – bo vse v redu.

Gamemaster jim na koncu razdeli liste, na katerih je predstavitev poklica in jim pove, da je to šele prvi “level” igre življenja. V Sloveniji imamo raznolike možnosti vsem dosegljive izobrazbe, a treba je preskočiti ovire in osvojiti prvi, drugi, tretji, četrti level, osvojiti nazive in trofeje  in nadaljevati na višji nivo 😊Podobno kot v igrici – treba je vztrajati, pa gre!

EDUTAINMENT

Pozornost današnje mladine je težko pritegniti in obdržati s predavanji in suhoparnimi podatki. Radi so aktivno vključeni v glavni vlogi – kar omogoča igrificirana aktivacija. Tudi po sami igri ostajalo bolj odprti za ideje in sodelovanje.

Morda prav zato nominacija: ocenjevalci so prepoznali da nominiran projekt izobražuje, navdušuje in spodbuja različne ciljne skupine k podjetniškemu in trajnostnemu načinu razmišljanja.

DRŽIMO PESTI! 

Razglasitev zmagovalcev v posameznih kategorijah bo predvidoma novembra 2023 v okviru letnega MSP srečanja Evropske komisije v Bilbau. 

Navijamo in stiskamo pesti!

Vas zanima Kocka izzivov?

Idealna kot razširitev teambuildinga, za praznovanje rojstnega dne, za aktivacijo tako v izobraževanju (edutainment) kot na področju promocije in utrjevanja blagovnih znamk.

Pišite nam >>

Bi želeli preizkusiti kocko izzivov? Praznovati rojstni dan ali popestriti teambuilding?
Pritegniti pozornost mladih?

Kontaktirajte nas – skupaj lahko sestavimo program, ki bo navdušil udeležence!

Pišite nam >>