Jutri, v četrtek 18. septembra odpira vrata prvi Escape Room ENIGMARIUM® na Trdinovi ulici 8.

Najbolj vroča igra, ki je obnorela svet, in postala turistična atrakcija številka ena v mnogih mestih po vsem svetu,  (npr v Budimpešti,) ta četrtek odpira vrata v Ljubljani, na Trdinovi ulici 8.  V resničnostni interaktivni igri vas čakajo nove, unikatne preizkušnje z enim samim  ciljem: pobegniti iz zaklenjene sobe in to v eni uri.

Kako poteka igra?

Se spomnite kultnih računalniških igric , kjer ste morali najti skrite predmete, namige in kode, da ste lahko odkleniti vrata?  No, tu gre zares!

Dva do pet igralcev zaklenemo v pravo, resnično sobo, kjer morajo v 60 minutah odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati kode in šifre, razrešiti uganke in zanke, odkleniti skrivne predale in ključavnice, predvsem pa logično razmišljati, sodelovati in najti ključ izhodnih vrat.  Brez skrbi, ne gre za test inteligence, temveč zabavno preizkušnjo logičnega sklepanja, sodelovanja ter malce spretnosti, za katero zadoščajo osnove osnovnošolske matematike.  In, če kdo želi iz sobe prej,  mu skrbniki igre, ki preko videokamer spremljajo dogajanje (lahko pa tudi pomagajo z namigi) takoj odprejo vrata, toda s tem je igre konec.

In zakaj je naš escape room  Enigmarium® še posebej zanimiv?

Ker smo vse zanke, uganke in dramaturgijo dveh tematskih sob izvirno zasnovali sami.  Pripravili smo različne preizkušnje, ki še niso bile videne nikjer drugje, ter tematsko, v slogu naše zgodovine, opremili dve različni sobi:

V prvo sobo z imenom »(od)Rešitev«  bomo prve temovalce zaklepali že od tega četrtka naprej. V meščanskem stanovanju v stilu Agate Christie bo na preizkušnji vaša detektivska žilica, pa tudi pogum – upamo, da se ne boste preveč prestrašili in da vam bo uspelo priti do (od)Rešitve še preden se prebudi mračna skrivnost!

V drugi sobi z imenom (m)Učilnica, ki bo odprla vrata nekaj tednov za prvo sobo,  pa bomo obudili vaše najbolj strašne nočne more: ostati v šoli po pouku, zaklenjeni v kabinetu norega profesorja. Le najpogumnejši si bodo upali pod ključ.  Boste zmogli dešifrirati kode, poiskati skrite namige, razvozlati zanke ter pobegniti v eni uri?

Tega ne vemo.  Vemo pa, da vas čaka nora in nepozabna dogodivščina in super zabava!

Ena soba. Ena ekipa. Ena ura. EN CILJ!

Igra je primerna za dve do pet oseb, primerno je družbe prijateljev, team buildinge ali družine, v kratkem bomo ponudbo dopolnili tudi s tematskimi rojstno-dnevnimi zabavami.

Escape Room Enigmarium®, ki ga upravlja inštitut za proaktivno življenje Proactivita, prireja pobege vsak dan, vendar je obvezna  vnaprejšnja rezervacija termina preko spletne strani www.escape-room.si

Za informacije smo na voljo tudi preko enaslova info@escape-room.si ali telefonske številke:  031 33 44 88