Si že prijavljen na kvalifikacije za svetovno prvenstvo ER CHAMP? Že to soboto!

V soboto, 29. junija ob 18.00 uri se bodo ekipe iz vsega sveta že osmič zapored pomerile na spletnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v sobah pobega.

Deset najboljših ekip s spletnih kvalifikacij se bo za naslov svetovnih prvakov potegovalo 25. novembra v Pragi, v pravih sobah pobega, zgrajenih samo za ta namen. Najpomembnejše pa je, da lahko v kvalifikacijah sodeluje kdorkoli in to popolnoma brezplačno.

Ali veste, da je na prvem svetovnem prvenstvu v igranju Escape room iger pred osmimi leti zmagala ekipa iz Slovenije? Prvo svetovno prvenstvo v igrah pobega je potekalo leta 2016 v Budimpešti pod okriljem organizatorja Red Bull in takrat so zmagali – Slovenci!

Nato je štafeto organizatorja prevzel poljski portal za rezervacijo escape room iger »Lock.Me«, ki že osem let zapored prireja vse bolj in bolj priljubljeno tekmovanje, na katerega se lahko prijavi vsak od vas.

Letos so k sodelovanju kot ambasadorko povabili Natašo Potočnik, direktorico slovenskega Združenja escape room ponudnikov GIZ ER.SI in kreatorko sob pobega v Enigmariumu, da lahko ekipe iz Slovenije dobijo vse potrebne informacije iz prve roke.

Ključne informacije:

  • Sodelovanje: popolnoma brezplačno
  • Velikost ekipe: 2-4 igralci
  • Datum in čas spletnih kvalifikacij: 29. junija natančno ob 18:00 (po lokalnem času v Sloveniji)
  • Format: »point and click« spletna igrica; 10 najhitrejših ekip se uvrsti v finale, kjer se igra prava soba pobega
  • Datum in lokacija velikega finala: 25. novembra v Pragi, kjer bodo ekipe tekmovale v posebej zgrajenih sobah pobega, tekmovanje pa bo v živo prenašano po vsem svetu.

Namigi za udeležence:

  • Prijavite se na portal erchamp.com
  • Sestavite ekipo in določite vodjo. Ekipa naj šteje 2 do 4 igralce.
  • Pripravite se! Igre iz prejšnjih prvenstev so na voljo na erchamp.com, prav tako je na voljo letošnja »ogrevalna« igra s testa, v kateri smo spoznali letošnjo vodilno zgodbo “TV-obsedenca”. Zgodba govori o paru, ki je ob gledanju televizije tako »noter padel«, da ne more nazaj. Da bi se vrnila, jima moramo pomagati najti vse gumbe daljinskega upravljalnika, ki so raztreseni po različnih kanalih.
  • Bodite točni! Na portal se prijavite vsaj 15 minut pred kvalifikacijami – čas se šteje od trenutka, ko se kvalifikacije začnejo; vsi igrajo ob istem času.
  • Vadite tudi v odličnih slovenskih sobah pobega!

Več informacij lahko igralci najdejo na Discord skupnosti dogodka https://discord.com/invite/zgbCb7yjsz ali pri Nataši Potočnik (info@enigmarium.si).

Držimo pesti, da se letos na finale uvrstimo tudi Slovenci in da naslov Svetovni prvaki v igranju escape room iger vnemo v Slovenijo!

SLIKE ER CHAMP 2023 TUKAJ:

https://www.dropbox.com/scl/fo/aqaftje2dea8l13u4k2az/AGz94TgEyEutPfsmZ9aJ-Vc?rlkey=xf544icmzbav2op9phg6buvyz&dl=0